Tovább a tartalomhoz

Korábbi foglalás utólagos hozzáadása

Ezt a folyamatot akkor használja, ha egy már befejeződött túrát vagy programot annak idején nem rögzítettek. Az Egyéni túra lehetőséggel korábbi dátumot és időpontot adhat meg.

Korábbi foglalás hozzáadása

  1. Válassza az Új → Új rendelés lehetőséget.
  2. Az új rendelésben nyissa meg a Műveletek → Új foglalás menüpontot.
  3. Válassza ki a terméket, majd adja hozzá a foglalási beállításokat, a díjszabást és a jegyek mennyiségét.
  4. Az elérhetőségi lépésben válassza az Egyéni túra lehetőséget.
  5. Adja meg a korábbi dátumot és időpontot, majd mentse a foglalást.
  6. Adja meg az ügyfél adatait.
  7. A Fizetések menüpontban válassza az Új fizetés lehetőséget, és rögzítse, hogyan fizetett az ügyfél.
  8. A Rendelés megerősítése lehetőség kiválasztása előtt ellenőrizze a dátumot, a vendégek számát, az árat és a fizetést.

A ténylegesen használt fizetési módot rögzítse. A manuális fizetés hozzáadása a tranzakciót csak a jelentésekben rögzíti; az ügyféltől nem szed be pénzt.

Ha az ügyfélnek még szüksége van a jegyére, ellenőrizze, hogy a foglalási visszaigazolást elküldték-e. Szükség esetén a rendelésből a Műveletek → Foglalási visszaigazolás újbóli elküldése lehetőséget is használhatja.

Ha a rendelést kifizetetlenül kell hagyni, vagy csak előleget szedtek be, a megerősítés előtt tekintse meg a Nem teljesen kifizetett rendelés megerősítése című útmutatót.