Πώς να προσθέσετε χρήστες, να περιορίσετε την πρόσβαση και να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις προμηθευτών
Έχετε νέα μέλη στην ομάδα ή χρειάζεται να προσαρμόσετε ποιος βλέπει τι; Κανένα πρόβλημα! Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να προσθέτετε χρήστες, να ορίζετε επίπεδα πρόσβασης και να ρυθμίζετε τις ειδοποιήσεις προμηθευτών στο TicketingHub. Είναι σαν να είστε ο καπετάνιος του πλοίου σας—αναθέτετε εργασίες, διατηρώντας παράλληλα τον πλήρη έλεγχο. Ας ξεκινήσουμε!
Πίνακας περιεχομένων
- Μετάβαση στις ρυθμίσεις χρηστών
- Δημιουργία νέου χρήστη
- Εισαγωγή στοιχείων χρήστη
- Ανάθεση επιπέδου πρόσβασης
- Αποθήκευση νέου χρήστη
- Ειδοποιήσεις προμηθευτών
1. Μετάβαση στις ρυθμίσεις χρηστών
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Χρήστες από το επάνω μενού.
2. Δημιουργία νέου χρήστη
Κάντε κλικ στην επιλογή Νέος χρήστης στην επάνω δεξιά γωνία του πίνακα ελέγχου.
3. Εισαγωγή στοιχείων χρήστη
Συμπληρώστε το όνομα και τη διεύθυνση email του νέου χρήστη.
4. Ανάθεση επιπέδου πρόσβασης
Επιλέξτε τον κατάλληλο ρόλο για τον χρήστη, με βάση τις αρμοδιότητές του. Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους από έναν ρόλους για έναν χρήστη.
Διαθέσιμοι ρόλοι
-
Διαχειριστής: Πλήρης πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων και της διαχείρισης χρηστών.
-
Υπεύθυνος: Παρόμοια πρόσβαση με τον Διαχειριστή, αλλά δεν μπορεί να τροποποιεί ή να διαγράφει χρήστες.
-
Λειτουργίες: Επικεντρώνεται στη διαθεσιμότητα, στους πελάτες και στα υπάρχοντα προϊόντα.
-
Υποστήριξη: Διαχειρίζεται κρατήσεις, πελάτες, μεταπωλητές και επικοινωνία.
-
Οικονομικά: Διαχειρίζεται αναφορές, πληρωμές και οικονομικά δεδομένα, αλλά δεν μπορεί να διαχειρίζεται κρατήσεις.
-
Πωλήσεις: Διαχειρίζεται κρατήσεις, μεταπωλητές και υπάρχοντα προϊόντα.
-
Είσοδος: Διαχειρίζεται εργασίες που σχετίζονται με την είσοδο, όπως η σάρωση εισιτηρίων.
-
Διαχειριστής χρηστών: Διαχειρίζεται τους χρήστες του λογαριασμού προμηθευτή. Δεν μπορεί να εκχωρήσει ή να ανακαλέσει τους ρόλους Διαχειριστή ή Οικονομικών και δεν μπορεί να αφαιρέσει χρήστες που διαθέτουν αυτούς τους ρόλους· αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας Διαχειριστής.
-
Διαχειριστής καναλιών: Επιβλέπει τους ιστότοπους των μεταπωλητών. Όταν επιλεγεί, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που σας επιτρέπει να αναθέσετε συγκεκριμένο ή συγκεκριμένα κανάλια για τη διαχείριση από τον συγκεκριμένο χρήστη.
-
Σημείο πώλησης: Παρέχει πρόσβαση μόνο στην εφαρμογή POS. Οι χρήστες με αυτόν τον ρόλο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον κύριο πίνακα ελέγχου. Όταν συνδέονται στον πίνακα ελέγχου web, ανακατευθύνονται αυτόματα στην οθόνη επιλογής προμηθευτή, όπου μπορούν να διαχειριστούν μόνο τα στοιχεία του δικού τους λογαριασμού. Δεν μπορούν να προβάλλουν κρατήσεις, αναφορές, ρυθμίσεις ή οποιεσδήποτε ενότητες διαχείρισης.
Σημαντικό — Πρόσβαση στην εφαρμογή POS: Μόνο οι χρήστες με ρόλο Διαχειριστή, Υπεύθυνου ή Σημείου πώλησης μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή TicketingHub POS. Αν ένας χρήστης χωρίς έναν από αυτούς τους ρόλους προσπαθήσει να συνδεθεί, θα εμφανιστεί το μήνυμα: “Δεν έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή Σημείου πώλησης. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή TicketingHub του λογαριασμού σας.”
5. Αποθήκευση νέου χρήστη
Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία χρήστη για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
Ο νέος χρήστης θα λάβει ένα αυτοματοποιημένο email με οδηγίες για τον ορισμό του κωδικού πρόσβασής του.
6. Ειδοποιήσεις προμηθευτών
Το TicketingHub στέλνει αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις email, ώστε οι υπεύθυνοι λειτουργίας να ενημερώνονται για σημαντική δραστηριότητα κρατήσεων. Οι ειδοποιήσεις ενεργοποιούνται από συμβάντα του συστήματος και αποστέλλονται στη διεύθυνση email που είναι συνδεδεμένη με κάθε λογαριασμό χρήστη.
Τύποι ειδοποιήσεων
Οι προμηθευτές και οι ξεναγοί μπορούν να λαμβάνουν τα ακόλουθα email ειδοποιήσεων:
- Επιβεβαίωση κράτησης — Αποστέλλεται όταν επιβεβαιώνεται μια νέα κράτηση σε οποιοδήποτε κανάλι.
- Προσωρινή κράτηση — Αποστέλλεται όταν καταχωρίζεται μια κράτηση που αναμένει επιβεβαίωση.
- Ακύρωση κράτησης — Αποστέλλεται όταν μια κράτηση ακυρώνεται από πελάτη ή διαχειριστή.
- Αγορά πρόσθετων — Αποστέλλεται όταν ένας πελάτης προσθέτει πρόσθετα σε υπάρχουσα κράτηση.
- Email λίστας συμμετεχόντων — Αποστέλλεται στον υπεύθυνο λειτουργίας ή στον ξεναγό που έχει ανατεθεί πριν από την αναχώρηση μιας περιήγησης και περιλαμβάνει όλους τους επιβεβαιωμένους επιβάτες.
- Ειδοποίηση κράτησης τελευταίας στιγμής — Αποστέλλεται όταν μια κράτηση πραγματοποιείται λίγο πριν από την ώρα έναρξης της περιήγησης.
- Κράτηση πρώτης επιλογής — Αποστέλλεται όταν πραγματοποιείται η πρώτη κράτηση σε μια χρονική ζώνη διαθεσιμότητας που προηγουμένως ήταν κενή.
Οι ξεναγοί έχουν τις δικές τους ειδοποιήσεις, οι οποίες ρυθμίζονται ξεχωριστά για κάθε ξεναγό:
- Ανάθεση βάρδιας — Αποστέλλεται όταν ανατίθεται μια βάρδια σε ξεναγό.
- Υπενθύμιση βάρδιας — Αποστέλλεται σε ξεναγό πριν από μια επερχόμενη βάρδια.
- Λίστα επισκεπτών — Αποστέλλεται σε ξεναγό πριν από μια περιήγηση και περιλαμβάνει τους επιβεβαιωμένους επισκέπτες.
Ρύθμιση των παραληπτών των ειδοποιήσεων
Οι προτιμήσεις ειδοποιήσεων διαχειρίζονται σε επίπεδο χρήστη. Για να διασφαλίσετε ότι τα σωστά άτομα λαμβάνουν τα σωστά email:
- Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Χρήστες.
- Επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε να ρυθμίσετε.
- Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση email του είναι σωστή και ενημερωμένη.
- Ελέγξτε τον ρόλο που του έχει ανατεθεί — η αποστολή των ειδοποιήσεων συνδέεται με το email που είναι καταχωρισμένο για τον χρήστη.
Συμβουλή: Αν ένας προμηθευτής ή ξεναγός αναφέρει ότι δεν λαμβάνει ειδοποιήσεις κρατήσεων, επαληθεύστε πρώτα τη διεύθυνση email του στις ρυθμίσεις χρηστών και ελέγξτε ότι το email ειδοποίησης δεν έχει απορριφθεί. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη του TicketingHub αν τα προβλήματα αποστολής παραμένουν.
Συχνές ερωτήσεις
Μπορεί ένας χρήστης να έχει περισσότερους από έναν ρόλους;
Ναι. Μπορείτε να αναθέσετε πολλούς ρόλους σε έναν χρήστη. Για παράδειγμα, ένα μέλος της ομάδας μπορεί να έχει ταυτόχρονα τους ρόλους Πωλήσεων και Υποστήριξης.
Μπορεί ένας χρήστης Σημείου πώλησης να έχει πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου;
Όχι. Οι χρήστες που έχουν μόνο τον ρόλο Σημείου πώλησης ανακατευθύνονται μακριά από τον κύριο πίνακα ελέγχου κατά τη σύνδεσή τους. Μπορούν να προβάλλουν και να ενημερώνουν μόνο τα στοιχεία του δικού τους λογαριασμού, αλλά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κρατήσεις, προϊόντα, αναφορές ή ρυθμίσεις. Η πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου απαιτεί ρόλο Διαχειριστή ή Υπεύθυνου.
Τι συμβαίνει αν αναθέσω τον ρόλο Διαχειριστή καναλιών;
Κατά τη ρύθμιση θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας ζητήσει να επιλέξετε το συγκεκριμένο κανάλι ή τα συγκεκριμένα κανάλια μεταπωλητών που θα διαχειρίζεται ο χρήστης. Θα έχει ορατότητα και έλεγχο μόνο στα κανάλια που του έχουν ανατεθεί.
Πώς μπορώ να καταργήσω την πρόσβαση ενός χρήστη;
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Χρήστες, εντοπίστε τον χρήστη και είτε επεξεργαστείτε τον ρόλο του για να περιορίσετε την πρόσβαση είτε απενεργοποιήστε πλήρως τον λογαριασμό του. Για την αφαίρεση χρήστη με ρόλο Διαχειριστή ή Οικονομικών απαιτείται Διαχειριστής.
Τι συμβαίνει στους χρήστες που σταματούν να χρησιμοποιούν το TicketingHub;
Οι λογαριασμοί χρηστών που παραμένουν ανενεργοί για ένα έτος λήγουν αυτόματα και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για σύνδεση. Για να επανενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό, ζητήστε email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης από τη σελίδα σύνδεσης και επιλέξτε νέο κωδικό πρόσβασης.