Skip to content Προαπαιτούμενα
- Επαληθευμένος οικοδεσπότης με δημοσιευμένη δραστηριότητα. Ο οικοδεσπότης στο Airbnb πρέπει να είναι επαληθευμένος και η δραστηριότητα πρέπει να είναι δημοσιευμένη (καταχωρισμένη) στο Airbnb.
- Η δραστηριότητα πρέπει να υπάρχει στο Airbnb. Η τιμολόγηση και η ρύθμιση της δραστηριότητας δεν διαχειρίζονται ακόμη μέσω του TicketingHub — δημιουργήστε τη δραστηριότητά σας και διαμορφώστε την τιμολόγηση απευθείας στο Airbnb πριν από τη σύνδεση.
- Η ζώνη ώρας πρέπει να είναι ίδια. Η πόλη της δραστηριότητας στο Airbnb πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ζώνη ώρας με το προϊόν στο TicketingHub, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων θερινής ώρας (π.χ. και οι δύο πρέπει να εφαρμόζουν τις ίδιες αλλαγές θερινής ώρας).
- Η διάρκεια πρέπει να είναι ίδια. Η διάρκεια της δραστηριότητας που έχει οριστεί στο Airbnb πρέπει να αντιστοιχεί στη διάρκεια του προϊόντος στο TicketingHub.
- Η δραστηριότητα πρέπει να έχει ρυθμιστεί ώστε να δέχεται μόνο δημόσιες κρατήσεις. Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο εμπειρίες που είναι διαθέσιμες για δημόσια κράτηση.
- Διαμορφώστε τα εισιτήριά σας. Οι κρατήσεις Airbnb μπορούν να περιλαμβάνουν ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Αυτοί αντιστοιχίζονται στα εισιτήρια ενήλικα, παιδιού και βρέφους στο TicketingHub. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας διαθέτει εισιτήριο για κάθε τύπο επισκέπτη που αποδέχεστε.
- Δημιουργήστε μεταπωλητή Airbnb. Μεταβείτε στην ενότητα Resellers και δημιουργήστε έναν μεταπωλητή, ορίζοντας το πεδίο OTA σε Airbnb. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν υπάρχοντα μεταπωλητή, επικοινωνήστε μαζί μας.
Περιορισμοί και σημειώσεις
- Υποστηρίζονται μόνο δημόσιες εμπειρίες. Το Airbnb διακρίνει τις δημόσιες από τις ιδιωτικές εμπειρίες. Μόνο οι εμπειρίες που είναι διαθέσιμες για δημόσια κράτηση μπορούν να συνδεθούν με το TicketingHub· οι ιδιωτικές κρατήσεις δεν υποστηρίζονται προς το παρόν. Οι παλαιότερες ιδιωτικές κρατήσεις δεν δημιουργούν πρόβλημα. Ρύθμιση στο Airbnb: Experience -> Settings -> Price -> Price per guest -> Edit -> Select “Only public groups”.
- Οι χρονικές υποδοχές πρέπει να ξεκινούν μόνο σε διαστήματα των 5 λεπτών. Το Airbnb απαιτεί οι χρονικές υποδοχές να ξεκινούν σε όριο 5 λεπτών (π.χ. 10:00, 10:05, 10:10). Οι χρονικές υποδοχές που δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα δεν συγχρονίζονται.
- Οι περίοδοι προειδοποίησης περιορίζονται σε συγκεκριμένες τιμές. Το Airbnb υποστηρίζει μόνο τις ακόλουθες περιόδους προειδοποίησης: 0, 1h, 2h, 3h, 4h, 6h, 8h, 12h, 18h, 1d, 2d, 3d, 4d, 5d, 6d, 7d. Όταν ένα προϊόν συνδέεται με το Airbnb, η περίοδος προειδοποίησής του πρέπει να έχει οριστεί σε μία από αυτές τις τιμές.
- Η σύνδεση αντικαθιστά τη διαθεσιμότητα στο Airbnb. Όταν συνδέετε ένα προϊόν με μια δραστηριότητα Airbnb, το υπάρχον πρόγραμμα στο Airbnb αντικαθίσταται από το πρόγραμμα του TicketingHub. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων αν τα προγράμματα διαφέρουν.
- Η αποσύνδεση δεν καταργεί τη διαθεσιμότητα στο Airbnb. Όταν αποσυνδέετε ένα προϊόν, οι προγραμματισμένες παρουσίες που δημιουργήθηκαν στο Airbnb παραμένουν. Δεν διαγράφονται αυτόματα.
- Χρησιμοποιούνται μόνο εισιτήρια ενηλίκων, παιδιών και βρεφών. Οι τύποι επισκεπτών ενηλίκων, παιδιών και βρεφών του Airbnb αντιστοιχίζονται στους τύπους εισιτηρίων
adult, child και baby στο TicketingHub. Ένα εισιτήριο με αντίστοιχη Προσαρμοσμένη αντιστοίχιση OTA χρησιμοποιείται πριν από ένα εισιτήριο αυτού του τύπου. Άλλοι τύποι εισιτηρίων (π.χ. νέοι, ηλικιωμένοι) δεν χρησιμοποιούνται από το Airbnb.
- Ο συγχρονισμός διαθεσιμότητας πραγματοποιείται έως και 1 έτος στο μέλλον. Οι προγραμματισμένες παρουσίες συγχρονίζονται για έως και 1 έτος από σήμερα. Η διαθεσιμότητα πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα δεν μεταφέρεται στο Airbnb.
- Οι παραγγελίες Airbnb κλειδώνουν στο TicketingHub. Οι παραγγελίες που δημιουργούνται μέσω Airbnb δεν μπορούν να τροποποιηθούν από τον πίνακα ελέγχου του TicketingHub. Οι ενημερώσεις και οι ακυρώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται στο Airbnb και συγχρονίζονται αυτόματα.
- Η ανταλλαγή μηνυμάτων πραγματοποιείται μέσω Airbnb. Το Airbnb δεν κοινοποιεί τις διευθύνσεις email ή τους αριθμούς τηλεφώνου των πελατών. Τα μηνύματα που δημιουργούνται στο Ticketinghub παραδίδονται μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων του Airbnb και όχι μέσω email ή SMS. Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο τα μηνύματα επιβεβαίωσης κράτησης και τα μηνύματα μαζικής αποστολής.
- Οι υπάρχουσες κρατήσεις AirBnb δεν συγχρονίζονται. Τυχόν κρατήσεις στο AirBnb που δημιουργήθηκαν πριν από τη σύνδεση της δραστηριότητας δεν θα δημιουργηθούν στο Ticketinghub.
Ξεκινώντας
- Μεταβείτε στις Settings → Integrations. Στην ενότητα OTAs → Airbnb, κάντε κλικ στην επιλογή Activate. Θα ανακατευθυνθείτε στο Airbnb για να εξουσιοδοτήσετε τη σύνδεση. Κάντε κλικ στην επιλογή Allow και θα επιστρέψετε στο TicketingHub.
- Ανοίξτε το προϊόν σας → καρτέλα Integrations. Η δραστηριότητά σας στο Airbnb θα πρέπει να εμφανίζεται στο αναπτυσσόμενο μενού. Αν δεν εμφανίζεται, κάντε κλικ στην επιλογή Sync Activities για να ανανεώσετε τη λίστα.
- Επιλέξτε τη δραστηριότητα και κάντε κλικ στην επιλογή Connect. Θα εμφανιστεί σύγκριση των ρυθμίσεων του TicketingHub με τις τρέχουσες ρυθμίσεις του Airbnb, καθώς και η προβολή του Airbnb μετά τη σύνδεση. Ελέγξτε τα στοιχεία προσεκτικά — η σύνδεση θα αντικαταστήσει το πρόγραμμά σας στο Airbnb.
- Κάντε κλικ στην επιλογή Confirm Connection. Η διαθεσιμότητά σας συγχρονίζεται πλέον. Τυχόν αλλαγές στη χωρητικότητα, στις χρονικές υποδοχές ή στις κρατήσεις στο TicketingHub θα ενημερώνουν αυτόματα το Airbnb.
- Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών ορίζεται από τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιλογής. Η οθόνη σύνδεσης εμφανίζει τη μέγιστη χωρητικότητα μεταξύ όλων των επιλογών σας. Αυτή χρησιμοποιείται ως ρύθμιση μέγιστου αριθμού επισκεπτών σε επίπεδο δραστηριότητας στο Airbnb. Κάθε μεμονωμένη χρονική υποδοχή εξακολουθεί να διαθέτει τη σωστή χωρητικότητα, επομένως οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση μόνο έως την πραγματική χωρητικότητα της συγκεκριμένης υποδοχής.
Αποσύνδεση
- Αποσυνδέστε μία δραστηριότητα. Μεταβείτε στην καρτέλα Integrations του προϊόντος και κάντε κλικ στην επιλογή Disconnect. Οι υποδοχές διαθεσιμότητας που έχουν ήδη δημιουργηθεί στο Airbnb θα παραμείνουν — δεν διαγράφονται αυτόματα.
- Αποσυνδέστε ολόκληρο τον λογαριασμό σας Airbnb. Μεταβείτε στις Settings → Integrations και κάντε κλικ στην επιλογή Disconnect δίπλα στο Airbnb. Αυτό ανακαλεί τη σύνδεση OAuth και αποσυνδέει όλες τις συνδεδεμένες δραστηριότητες ταυτόχρονα. Οι υπάρχουσες υποδοχές διαθεσιμότητας στο Airbnb θα παραμείνουν στο Airbnb.